oud en nieuw Antwerpen
Waarom je tijdens Oud en Nieuw in Antwerpen moet zijn? Stel je voor dat je uitkijkt over de Schelde. Achter je zie je de mooie oude gebouwen van de stad, zoals Onze Lieve Vrouwe Kathedraal op de Groenplaats. Het is bijna 24.00 uur. Nog even en dan is 2022 voorgoed voorbij.

Vuurwerk oudjaar

We kunnen nog niet alles verklappen, maar het vuurwerk zal er dit jaar anders uitzien. Ja… het aftellen is begonnen. Precies om 24.00 schieten vuurpijlen de lucht. De pijlen komen tot ontploffing boven het rustig kabbelende water van de Schelde. Mooie gouden regens dalen neer. Vanaf de kade barst de menigte los in een vrolijk gejuich. Oud en Nieuw in Antwerpen is absoluut de moeite waard!

Waar kun je het beste kijken?

Op de busparking, de wandelbrug aan het Zuiderterras en op de Boeienweide op Linkeroever heb je vanaf middernacht het beste zicht op het vuurwerk.

De Grote Markt

Tot 24.00 is het trouwens heel gezellig op de Grote Markt. Het is druk, maar niet zo druk dat je geen kant op kunt. Overal worden festiviteiten georganiseerd. Wie van schaatsen houdt, kan zelfs de ijzers onderbinden een rondje schaatsen op de schaatsbaan die is gecreëerd op het Steenplein.

Bussen door het centrum van Antwerpen

De hele nacht door rijden er bussen om iedereen weer veilig naar huis of hotel te brengen. Voor actueel nieuws hierover kunt u het beste even kijken op: Openbaar vervoer Antwerpen
Help ons! Bent u naar de kerstmarkt in Antwerpen geweest?
Wat vond u ervan? Heeft u een leuke tip of foto?
We horen het graag! Misschien plaatsen wij uw tip of foto wel op de site.
Mail ons op tips@kerstmarkt-antwerpen.nl