oud en nieuw Antwerpen
Waarom je tijdens Oud en Nieuw in Antwerpen moet zijn? Stel je voor dat je uitkijkt over de Schelde. Achter je zie je de mooie oude gebouwen van de stad, zoals Onze Lieve Vrouwe Kathedraal op de Groenplaats. Het is bijna 24.00 uur. Nog even en dan is dit jaar voorgoed voorbij.

Vuurwerk oudjaar

We kunnen nog niet alles verklappen, maar het vuurwerk zal er dit jaar anders uitzien. Ja… het aftellen is begonnen. Precies om 24.00 schieten vuurpijlen de lucht. De pijlen komen tot ontploffing boven het rustig kabbelende water van de Schelde. Mooie gouden regens dalen neer. Vanaf de kade barst de menigte los in een vrolijk gejuich. Oud en Nieuw in Antwerpen is absoluut de moeite waard!

Waar kun je het beste kijken?

Het eindejaarsvuurwerk wordt naar traditie afgestoken vanop de Schelde. Dit jaar bewonder je het niet meer aan het Steenplein, maar wel ter hoogte van het Zuid. Op de vernieuwde Scheldekaaien heb je een uitstekend zicht. Ook aan het Galgenweel op Linkeroever is het spektakel te zien.

De Grote Markt

Tot 24.00 is het trouwens heel gezellig op de Grote Markt. Het is druk, maar niet zo druk dat je geen kant op kunt. Overal worden festiviteiten georganiseerd.

Bussen door het centrum van Antwerpen

De hele nacht door rijden er bussen om iedereen weer veilig naar huis of hotel te brengen. Voor actueel nieuws hierover kunt u het beste even kijken op: Openbaar vervoer Antwerpen

De beste kerstmarkt hotels in Antwerpen?

kerstmarkt hotels Antwerpen
Op zoek naar een mooi hotel nabij de kerstmarkt van Antwerpen.
Een aantal hotels hebben fantastische kerstarrangementen.
Welke aanbieding kies jij?
Trivago maakte een overzicht met alle aanbieders en acties. Vergelijk zelf!
Bekijk de hotels in Antwerpen